Koronavirusepidemian vaikutus ELY-keskusten palveluihin

ELY-keskusten asiakaspalvelu

Koronavirus vaikuttaa myös ELY-keskusten asiakaspalveluun. THL:n ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti vältämme kanssakäymistä ja tilaisuuksien järjestämisiä mahdollisuuksien mukaan tartuntojen määrän hillitsemiseksi. Sähköiset asiointipalvelumme ovat käytössä 24/7.

Tarkempaa lisätietoa asiassasi voit tiedustella alueesi ELY-keskuksesta:

Yrittäjille apua koronavirustilanteesta johtuviin vaikeuksiin

Hallitus valmisteli mittavan tukipaketin yrityksille koronavirusepidemian haittojen torjumiseksi. ELY-keskuksille myönnettiin lisärahoitus yritysten kehittämisavustuksiin. Lisärahoituksella tuetaan pk-yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Avustus on käytettävissä koko maassa.

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata.  Tiistaina 31.3.2020 avautui avustusmuoto yrityksille, jotka työllistävät 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä. Huom! Tämän tukimuodon haku päättyy 8.6.2020. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, kala- ja metsätaloutta sekä maataloustuotteiden jalostusta.

Maaseudun yrityksille, alkutuotantoon ja kalatalousyrityksille avautuivat omat tukimuodot 18.5.2020, näiden haku jatkuu edelleen:

Tuet ravitsemisalan yrittäjille:

Lue lisää:

Yritys-Suomi

Talousapu neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä

Talousapu neuvontapalvelusta saat myös ohjeita miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa

ELY-keskusten yrityspalvelut joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena

ELY-keskusten yrityspalveluja eli yrityksen kehittämisavustusta, yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta, alueellista kuljetustukea ja yritysten kehittämispalveluja voi hakea normaalisti. Myös avustusten ja tukien myöntäminen ja maksaminen tapahtuvat normaaliin tapaan. Analyysi- ja Konsultointi -palvelujen hinnat palautetaan 24.9.2020 muutosta edeltäneelle tasolle siten, että Analyysi-palvelun päivähinta yritykselle on 220 euroa (+alv), ja Konsultointi-palvelun 300 euroa (+alv). Viimeistään 23.9.2020 jätettyihin Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen hakemuksiin sovelletaan kuitenkin vielä alempaa hintatasoa. Uusi hinta koskee 24.9.2020 ja sen jälkeen vireille tulleita hakemuksia.

 

 

 

Päivitetty